تجارت با فرانسه
جمهوری فرانسه یکی از کشورهای واقع شده در اروپای غربی میباشد که دارای منطقهها و قلمروهای آنسوی دریاهای زیادی نیز هست. فرانسه یکی از سه کشوری است که دارای سواحلی در دریای مدیترانه و نیز اقیانوس اطلس میباشد (دو کشور دیگر عبارتند از اسپانیا و مراکش).
بر پایه مساحت، فرانسه کمابیش اندازهٔ افغانستان است و بزرگترین کشور اروپای غربی و اتحادیه اروپا و همچنین سومین کشور بزرگ در همه قاره اروپا بهشمار میآید. جمعیت فرانسه در حال عبور از مرز ۶۷ میلیون نفر می باشد که با این شمار، فرانسه در رتبه دومین کشور پرجمعیت پس از آلمان در اتحادیه اروپا قرار میگیرد. مرکز فرانسه، شهر پاریس است. پاریس بزرگترین شهر این کشور و مرکز اصلی تجارت و فرهنگ فرانسه است. قانون اساسی فرانسه برپایه یک همه پرسی در ۴ اکتبر ۱۹۵۸ به رسمیت رسیده است. این قانون تأکید بر ایجاد کشوری سکولار و دموکرات دارد که مردم در آن، حق حاکمیت را ایجاد میکنند. اعلامیهٔ حقوق انسان و شهروند که در انقلاب فرانسه تدوین شد و در نوع خود یکی از نخستین سندهای تاریخی در این زمینه به شمار میآید.
پس از پایان قرون وسطا، فرانسه تبدیل به یکی از نیروهای برتر در منطقهٔ اروپا شد به گونهای که در سدههای ۱۹ و ۲۰ دارای کلونیها و مناطق تحت استعمار بسیاری بود. همچنین در طول تاریخ طولانی این کشور، فرانسه تبدیل به مهمترین کانون پرورش بسیاری از هنرمندان، اندیشمندان و دانشمندان در زمینههای گوناگون گردید تا جایی که این کشور را مرکز پیدایش و شکوفایی فرهنگ مدرن جهان میپندارند. فرانسه چهارمین کشور دارندهٔ بیشترین میراث جهانی یونسکو در جهان است که به همین دلیل، هر ساله بیش از ۸۳ میلیون گردشگر خارجی جذب این کشور میشوند.
در زمینههایی چون فرهنگ، علوم بنیادی، صنعت و فناوری، هنر، نظام، اقتصاد و سیاست، فرانسه یکی از کشورهای مهم و تأثیرگذار جهان میباشد. این کشور دارای رتبهٔ پنجم در بین سایر کشورها از نظر بودجه و هزینههای نظامی است. همچنین از نظر ذخایر هستهای، رتبهٔ سوم را داراست. فرانسه یکی از کشورهای گسترش یافته است که نیروی اقتصادی زیادی دارد. از زاویه اقتصادی، دارای پنجمین اقتصاد بزرگ جهانی و از نظر برابری قدرت خرید دارای رتبهٔ هفتم جهانی است.
جغرافیا
فرانسه از شمال و شمالغربی دارای مرزهای مشترک با بلژیک، لوکزامبورگ، آلمان، سوئیس، ایتالیا، موناکو، اسپانیا و آندورا است. خاک کشور فرانسه در اروپا شامل مساحتی ۵۴۷٫۰۳۰ کیلومترمربعی میشود که با این شمار، فرانسه بزرگترین کشور در بین اعضای اتحادیه اروپا، از دید مساحت است. فرانسه همچنین دارای جاذبههای طبیعی بسیاری همچون جاذبههای ساحلی در مناطق شمالی و غربی و مناظر کوهستانی عمدتاً مربوط به رشتهکوههای آلپ در بخش شرقی است.
بخشهای شمالی و شمال شرقی فرانسه دارای آبوهوای معتدل است. بخشهای جنوبی نیز آبوهوای مدیترانهای دارند. بخشهای غربی فرانسه دارای اقلیم اقیانوسی است که یعنی این مناطق دارای میزان بارش بالایی بوده و زمستانهایی معتدل و تابستانهایی گرم را تجربه میکنند. سایر مناطق نیز معمولاً از تابستانهایی گرم و گاهی طوفانی و زمستانهایی سرد برخوردارند.
جمعیت شناسی
با برآورد کل جمعیتی نزدیک به ۶۶٫۶ میلیون نفر در ژانویه ۲۰۱۶ (با ۶۴٫۵ میلیون نفر جمعیت شهری)، فرانسه بیستمین کشور پرجمعیت در جهان و سومین کشور پرجمعیت در اروپا می باشد. حاکمیت و بزرگترین اقلیت دینی مسیحیت کاتولیک است، ولی پروتستانها، یهودیها و مسلمانان نیز در این کشور زندگی میکنند.
در زمینهٔ استانداردهای بینالمللی، فرانسه را میتوان از کشورهای پیشرو دانست. استانداردهای بالای زندگی، تحصیلات، سلامت، امید به زندگی، آزادی و شاخص بالای توسعه انسانی فرانسه را از جمله کشورهای ایدهآل برای زندگی معرفی میکند.
سیاست خارجی
فرانسه یکی از کشورهای عضو سازمان ملل متحد و یکی از پنج عضو دائم شورای امنیت این سازمان میباشد که حق وتو دارد. فرانسه همچنین از اعضای سایر گروههای بینالمللی همچون گروه هشت، گروه بیست، ناتو، سازمان همکاری اقتصادی و توسعه و سازمان تجارت جهانی است. بسیاری از نهادهای بینالمللی همچون سازمان همکاری اقتصادی و توسعه، یونسکو، پلیس بینالملل، ادارهٔ بینالمللی اوزان و مقیاسها و فرانسهزبانی مقر اصلی خود را در خاک فرانسه ایجاد نمودهاند.
کشور فرانسه از اعضای پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) است. فرانسه از دیدگاه اقتصادی و نظامی کشورهایی که سالها پیش، تحت استعمارش بودند، مانند چاد و ساحل عاج را پشتیبانی کرده و حتی برای برقراری صلح در این کشورها، نیروهای نظامی خویش را روانه این کشورها میکند.
علاوه بر خاک اصلی این کشور، سرزمینهای دیگری عمدتاً به صورت جزیره نیز تحت حاکمیت و سلطهٔ حکومت فرانسه قرار دارند. از این جمله میتوان به کالدونیای جدید و والیس و فوتونا در شرق استرالیا، جزایر سنت مارتین در محدود بین دو آمریکای شمالی و جنوبی، و همچنین جزایری مانند مایوت در جنوب آفریقا اشاره کرد. از بزرگترینِ این مناطق میتوان به گویان (Guiana) با مساحت حدودی ۸۳ هزار کیلومتر مربع اشاره کرد که در همسایگی برزیل در آمریکای جنوبی قرار دارد.
اقتصاد
فرانسه پنجمین اقتصاد دنیاست و در سال ۲۰۱۴ تولید ناخالص داخلی جاری فرانسه بنا بر آمارهای بانک جهانی بیش از ۲۸۲۹ میلیارد دلار بوده است. حدود یکپنجم تولید ناخالص داخلی حوزه اروپا متعلق به این کشور است. بخش خدمات با بیش از ۷۰ درصد سهم، مهمترین بخش اقتصاد این کشور است. در بخش صنعت، فرانسه یکی از بزرگترین تولیدکنندگان خودرو، صنایع هوایی، ریلی، آرایشی و بهداشتی و کالاهای لوکس است. از سوی دیگر میزان تحصیلات نیروی کار در این کشور بالاست؛ بهطوریکه فرانسه دارای بالاترین نسبت نیروی کار دارای تحصیلات دانشگاهی در هر هزار نفر نیروی کار در اروپا است؛ حتی بالاتر از آلمان.
اقتصاد فرانسه نهمین اقتصاد جهان بر اساس برابری قدرت خرید است. این کشور، عضو بنیانگذار اتحادیه اروپا است. بخشهای پیشرو صنعتی در کشور فرانسه عبارتند از: ارتباطات راه دور منجمله ماهوارههای ارتباطی، هوا فضا و صنایع دفاعی، کشتی سازی، دارویی، ساخت و ساز و مهندسی، شیمیایی، نساجی و تولید اتومبیل.
فرانسه دورهای پرشتاب از رشد شاخصهای اقتصادی را پس از جنگ جهانی دوم پشت سر گذاشت که در این کشور به «سی ساله باشکوه» شناخته میشود. این رشد اقتصادی در سایه سوسیالیسم اقتصادی شکل گرفت؛ اما در سال ۱۹۸۳ فشارهای تورمی، بدهیهای فزاینده دولت و… دولت فرانسه را مجبور به گذار از دولتیگرایی به خصوصیسازی کرد. سیاستهایی چون خصوصیکردن برخی شرکتهای دولتی و اتخاذ راهکارهای مبتنی بر بازار در دستور کار دولت قرار گرفت. البته امروزه هنوز بقایای دولتیگرایی در اقتصاد فرانسه مشهود است و دولت سهم عمده خود در صنایع کلیدی را حفظ کرده است.
فرانسه، ششمین تولیدکننده کشاورزی جهان و قدرت پیشرو در اتحادیه اروپا است. فرانسه، دومین صادرکننده بزرگ محصولات کشاورزی جهان پس از ایالات متحده آمریکا است. فرانسه، پنجمین صادرکننده و چهارمین وارد کننده بزرگ جهان در سال ۲۰۱۵ (بر اساس آمار مرکز تجارت بین الملل) است.
از جمله مهمترین صنایع کشور میتوان به صنایع فلزکاری، ماشینآلات، شیمیایی، وسائط نقلیه، مواد خوراکی و مشروبات، منسوجات و البسه، هواپیماسازی، کشتیسازی، پتروشیمی، الکتریکی، اتمی و نظامی اشاره نمود. گندم، جو، سیبزمینی، چغندرقند، سیب، ذرت، برنج، انگور، ماهی، گاو و خوک نیز مهمترین محصولات کشاورزی و دامپروری کشور را تشکیل میدهند.
مهمترین معادن کشور آهن، بوکسیت، پتاس، زغال سنگ، نیکل، نمک، نفت، گازطبیعی، سولفور، ماده اولیه ساختمانی، سرب و روی، فسفات، پیریت و اورانیوم میباشد. ذخایر زیرزمینی نفت فرانسه نیز به ۵۰ میلیون بشکه میرسد.
در خصوص ترابری همگانی در کشور فرانسه باید گفت، بالغ بر ۸۴۰ هزار کیلومتر راه آسفالته و بزرگراه وجود دارد. طول راهآهن مورد استفاده نیز بیش از ۴۲,۵۵۵ کیلومتر بوده و ارتباطات هوایی بینالمللی این کشور توسط شرکتهای هواپیمایی ایرفرانس، (UTA) و پروازهای داخلی توسط ایر- اینتر صورت میپذیرد. سالانه بیش از ۸۴۰/۲۶ هزار گردشگر از این کشور دیدن میکنند.
چندین سال است که فرانسه محبوبترین مقصد گردشگری دنیاست و مطابق آخرین آمار، در سال گذشته بیش از ۸۳ میلیون گردشگر وارد فرانسه شدند که ۷ درصد از تولید ناخالص داخلی فرانسه مدیون آنها است. درآمد فرانسه از توریسم طی سالهای اخیر سالانه حدود ۶۵ میلیارد دلار بوده است. در مقایسه درآمد کشورمان از فروش نفت خام سالانه حدود ۹۴ میلیارد دلار بوده است. فرانسه همچنین محبوبترین مقصد برای اسکی در دنیاست. نزدیک به ۲۰ هزار هتل و ۳۹۰۰ موزه در فرانسه قرار دارند و موزه لوور و ورسای بهتنهایی سالانه بیش از ۱۲ میلیون گردشگر را بهخود جلب میکند و بیش از ۵/۶ میلیون نفر سالانه مشتاق دیدار از برج ایفل هستند.
اقتصاد فرانسه در یک نگاه:
– پنجمین اقتصاد بزرگ جهان
– دومین اقتصاد بزرگ اروپا
– نرخ بیکاری بالای ۱۰%
– عدم رشد تولید ناخالص ملی در سال ۲۰۱۴
– نرخ توروم ۰/۴%
تجارت خارجی
فرانسه عضو اتحادیه اروپا (EU) است و از سیاستهای تجاری و نرخهای تعرفه اتحادیه پیروی میکند. فرانسه عضو سازمان تجارت جهانی (WTO) است و اقتصاد نسبتا بازی دارد. بر مبنای گزارش بنیاد هریتیج، نمره آزادی اقتصادی فرانسه ۶۲/۵ است که این کشور را در رتبه هفتاد و سوم آزادترین اقتصادها در سال ۲۰۱۵ قرار میدهد. چنین رتبهای شاید بهدلیل برخی موانعی باشد که بر تجارت در این کشور وجود دارد. موانعی چون حمایتهایی که از محصولات کشاورزی در این کشور میشود که کشاورزان فرانسوی را از سالها پیش وابسته به یارانههای دولتی نگاه داشته است.
هر ساله سرمایهگذاری مستقیم خارجی (FDI) بزرگی وارد اقتصاد فرانسه میشود که یکی از دلایل آن وجود قوانین شفاف در حوزه سرمایهگذاری است؛ اما دولتهای سوسیالیستی پس از جنگ فرانسه به زعامت شارل دو گل برخی موانع بوروکراتیک را برای فرانسه به ارث گذاشتهاند. بخش مالی فرانسه نسبتا بسته است و فقط چند بانک خارجی در این کشور فعال هستند.
پس از آلمان، فرانسه دومین صادرکننده بزرگ اروپاست. مردم فرانسه هم سالانه کالاهای مصرفی وارداتی زیادی مصرف میکنند که ارزش آنها اندکی کمتر از کالاهای ساخت فرانسه است. با وجود تولید نفت، فرانسه بهطور خالص واردکننده نفت و به تغییرات قیمت آن بهشدت حساس است.
فرانسه طیف گستردهای از کالاها و خدمات را صادر میکند و نسبت صادرات به تولید ناخالص داخلی این کشور نزدیک به ۳۰ درصد است. ارزآورترین کالاهای صادراتی برای این کشور عبارتند از: ماشینآلات، هواپیما و فضاپیما، خودرو، تجهیزات الکترونیک و فرآوردههای دارویی. بهعلاوه فرانسه ششمین تولیدکننده بزرگ محصولات کشاورزی جهان است و یک سوم زمینهای کشاورزی اتحادیه اروپا در فرانسه واقع شدهاند. فرانسه دومین صادرکننده بزرگ محصولات کشاورزی دنیا پس از آمریکاست هر چند سهم کشاورزی از تولید ناخالص داخلی تنها ۱/۹ درصد است. نوشیدنیها و پنیرهای فرانسوی در دنیا معروفند. در ۲۰۱۴ ارزش صادرات نوشیدنی فرانسه بیش از ۱۰ میلیارد دلار و ارزش صادرات پنیر به بیش از ۳/۷ میلیارد دلار بالغ شد.
نزدیکترین شریک خارجی فرانسه در بخش خارجی، آلمان است که شریک بیش از ۱۷ درصد صادرات و ۱۹ درصد واردات فرانسه است. مهمترین صادرات فرانسه ماشینآلات، تجهیزات حملونقل و هوایی و پلاستیک است. مهمترین واردات این کشور شامل ماشینآلات، خودرو و نفت خام است. علاوه بر این، فرانسه مهمترین مقصد گردشگری دنیاست و این صنعت یکی از مهمترین بخشهای اقتصاد این کشور است.
طی دهههای اخیر، دولتهای فرانسه در کنار شریک عمده تجاری کشور یعنی آلمان، از یکپارچهسازی اقتصادی در اروپا حمایت کردهاند. فرانسه یکی از اولین کشورهایی بود که واحد پول یورو را بهکار گرفت. در سالهای اخیر، فرانسه مانند بیشتر کشورهای اروپایی، تجربه کاهش رشد و چالشهای مالی را از سر گذرانده است. در دولت سارکوزی، ریاضت اقتصادی برای مقابله با کسری بودجه و بدهیهای دولتی در دستور کار قرار گرفت. تولید ناخالص داخلی فرانسه از سال ۲۰۱۱ بیتغییر مانده است و نرخ بیکاری همچنان بالا است.
روابط تجاری با ایران
قدمت روابط ایران و فرانسه به قرون وسطی باز میگردد که در طول سالیان متمادی نیز تحت تاثیر تغییرات سیاسی و منطقهای، این روابط دچار تلاطمهای بسیاری شده است. شاید نقطه عطف این روابط را در سالهای اخیر میبایست بعد از توافق ژنو دانست که دقیقاً ۶۸ روز پس از توافق هستهای ژنو بزرگترین هیئت اقتصادی خارجی متشکل از کارفرمایان و فعالان اقتصادی بخش خصوصی فرانسه در ایران حضور یافتند. پس از اعلام توافق ایران با گروه ۱+۵، اغلب اقتصادهای اروپایی همچون آلمان، ایتالیا و انگلستان آشکار یا پنهان، متمایل به گسترش مراودات تجاری با ایران شدند. در این میان اما فرانسه گوی رقابت را از سایر همسایگان اروپایی خود ربوده و با فرستادن دومین هیات بلندپایه تجاری خود با عضویت وزیر کشاورزی و وزیر مشاور در امور تجارت خارجی به همراه مدیران ۱۶۰ شرکت فرانسوی، قراردادهایی در حوزه کشاورزی، آموزش بانکداری و قطعهسازی با کشورمان به امضا رساند و دفتر تجارت فرانسه در تهران را تاسیس کرد.
دولت فرانسه پس از برجام، در اقدامی برد-برد، اجازه اتصال غولهای اقتصادی این كشور به بازار پرپتانسیل ایران را صادر كرد و در این مسیر امكان معرفی توانمندی شركتهای صادركننده خدمات فنی-مهندسی كشورش به بخش خصوصی ایران را بهوجود آورد. رفع موانع مرتبط با تحریم ظالمانه علیه ایران از یكسو و بهبود چشمانداز سرمایهگذاری خارجی در ایران از سوی دیگر، در حال حاضر بهعنوان «دو عامل تحریككننده سرمایههای اروپایی» سبب شده بخشی از نگاه صادركنندگان خدمات و فعالیتهای زیرساختی و عمرانی فرانسه، به سمت ایران چرخش كند.
تامین تجهیزات حمل و نقل ریلی از طریق آلستوم، خدمات مربوط به اكتشاف و استخراج از چاههای نفت و گاز توسط توتال، تولید خودرو در ایران از جانب رنو، تامین ناوگان فرسوده هواپیما ازسوی ایرباس، ارائه خدمات عمومی مرتبط با محیط زیست، فاضلاب و تصفیه آب توسط شركت سوئز و همچنین انتقال تجربه شهركسازی مسكونی به همراه آموزش مدیران ایرانی ازسوی تشكلهای بخش مسكن، از جمله خدمات و آپشنهایی است كه فرانسویها برای سرمایهگذاری در ایران روی آنها حساب باز كردهاند.
طبق آمارهای یك شركت معتبر بینالمللی در زمینه مشاوره استراتژیك و مدیریت با نام مكنزی، طی ١٠ ماه اول توافق هستهای ایران با كشورهای ١+٥، حجمی معادل ٢٢٦ قرارداد بینالمللی به ارزش ١٣٠ میلیارد دلار برای انواع فعالیت اقتصادی در كشور، با شركتها و سرمایهگذاران خارجی امضا شده كه ٩ كشور جزو طرفهای عمده تجارت با ایران در دوره جدید به حساب میآیند. ١٦ فقره از این تعداد قرارداد و توافقنامه، بین ایران و فرانسه به امضا رسیده است كه در ٦ زمینه شامل نفت و گاز، حمل و نقل ریلی، هوایی، خودرو، دارویی و بهداشتی و تجهیزات صنعتی میشود. اخیراً یك شركت بزرگ داروسازی نیز تصمیم گرفته یك كارخانه با سرمایه ١٠٠میلیون دلار در ایران احداث كند. در حال حاضر سهم ایران از كل صادرات فرانسه به كشورهای مختلف، حدود یكهزارم است كه در صورت تقویت روابط و اجرا از روی كاتالوگ، تقویت نیز خواهد شد.
فرهنگ تجاری در فرانسه
فرانسویها دوست دارند در سیاست و کسب و کار مستقل عمل کنند و شاید مذاکره با آنان در مقایسه با مذاکره با سایر اروپاییها، ژاپنیها و آمریکاییها خسته کنندهتر بنظر برسد. فرانسویها به طور معمول غرق در تاریخ پر فراز و نشیب خود هستند و برای هر چیزی قائل به هنجارهای مشخصی میباشند که آنها را از سایر ملل جدا میکند. هنجارهای فرانسوی در دموکراسی، قانون، سیستم دولتی، استراتژیهای نظامی، فلسفه، فرهنگ، اقتصاد و… متفاوت از سایر ملل است بنابراین در مواجه با آنها خیلی از مسائل است که میبایست آموخت و به آن توجه داشت.
سیستم آموزشی فرانسه به صورتی است که اغلب آنها چیز زیادی از فرهنگ و جغرافیای سایر ملل به خصوص کشورهای کوچک و یا دور افتاده نمیدانند لذا نگرش آنها به طور جالبی نسبت به طرفهای خارجی نه مثبت است نه منفی و حاوی پیشداوری خاصی نمیباشد.
آنها با شما به شرطی که خریدار بالقوه محصولاتشان و یا فروشنده محصولی خوب باشید وارد معامله میشوند و به طور معمول در برخورد اولیه با شما مهربان به نظر میرسند. اگر نتوانید با آنها فرانسوی صحبت کنید در ضمیر ناخودآگاهشان شما را یک آنگلوفیل (انگلیسی دوست) میپندارند که خیلی در نظر آنها مطلوب نیست که البته در بسیاری از موارد کاری از دست شما بر نمیآید!
یک فرانسوی هیچگاه شما را شبیه خود نمیداند و شما را بهتر و یا بدتر از خود میبیند اما همواره متفاوت از یک فرانسوی میپندارد. اغلب فرانسویها هم همانند ژاپنیها معتقدند که محال است که شما با استانداردها و هنجارهای آنان به طور کامل مطابقت داشته باشید.
فرانسوی ها جلسه مذاکره را به عنوان یک مناسبت رسمی دانسته و طبیعتاً با یک لباس کاملا رسمی در جلسه حاضر میشوند و در معرفی اولیه از نامخانوادگی و معرفی رسمی استفاده میشود و نحوه نشستن فرانسویها به صورت سلسه مراتبی در جلسات خواهد بود. فرانسوی ها دوست ندارند با نام کوچک آنها را صدا بزنند و یا کت خود را در خلال جلسه در بیاورند. همچنین هیچ تمایلی به افشای اطلاعات شخصی و یا خانوادگی خود ندارند.
زبان منطق و استدالال چارچوب اصلی مباحثات فرانسویها را تشکیل میدهد. پس در مقابل سخنان بدون استدلال و بی منطق سریعاً موضع مخالف میگیرند. جلسات مذاکره با فرانسوی ها معمولاً طولانی و سرشار از بحث و گفتگو است. آنها هیچگاه در ابتدای جلسات خواستههای خود را بیان نمیکنند اما در خلال مذاکره با استفاده از یک منطق دقیق بحث را به سمت خواستههایشان هدایت میکنند. اغلب فرانسویها به سرعت و تواناییهایی ذهنی خود میبالند اما این بدان معنا نیست که آنها سریع تصمیمگیری میکنند و برعکس، مذاکره و تصیمگیری را فعالیتی بلند مدت میدانند. به یاد داشته باشیم که روابط آنها براساس اهداف بلندمدت در جلسه طراحی میشود و نه منافع کوتاه مدت.
اغلب در مذاکره به طرف مقابل امتیاز نمیدهند مگر در زمانی که منطق خود را شکستخورده دریابند و گرنه در اکثر موارد سرسخت به نظر میرسند. حتی در زمانی که بحث به بن بست میرسد. در این هنگام بدون از دست دادن کنترل اعصاب و یا رفتار غیرمودبانهای برمواضع خود پافشاری میکنند. آنها فرهنگ فرانسوی را فرهنگ غالب جهانی می دانند و افول آن را به خصوص کاهش استفاده از زبان فرانسوی در سطح بینالمللی را برنمیتابند.
در خلال مذاکره همیشه منطق و استدلال را سرلوحۀ کار خود قرار دهید. به یاد داشته باشد اگر در طی جلسات مختلف حتی در یک ماه گذشته مطلبی گفتهاید که با سخنان امروز شما در تضاد است، یک فرانسوی کاملاً نسبت به این موضوع آگاهی خواهد داشت لذا سعی کنید به واسطۀ گفتههای قبلی به شخصیت شما در طول مذاکرات خللی وارد نشود.
آنها علاقمند به یک بحث خوب هستند و اگر شما نتوانید پا به پای آنها در مذاکره شرکت کنید شما را خیلی جدی نخواهند گرفت. یک نکته جالب اینکه، اگر شما میخواهید که یک امتیاز از طرف فرانسوی بگیرید کمی از انگلیسیها انتقاد کنید احتمالاً برای آنها جذاب خواهد بود. فرانسویها برایشان ارتباط با سایر همسایگانشان مانند ایتالیاییها و یا اسپانیاییها مهم نیست فقط بنا بر مناسبات تاریخی کمی با انگلیسیها مشکل دارند.
سرمایه گذاری و ثبت شرکت
یکی از روش های ورود به فرانسه و اخذ اقامت کشور فرانسه سرمایه گذاری است. دولت فرانسه برای اشخاصی که علاقه به سرمایه گذاری در فرانسه را دارند شرایطی فراهم نموده است تا متقاضیان بتوانند با خرید یک شغل و راه اندازی یک واحد صنفی در کشور فرانسه سرمایه گذاری کنند و اقامت این کشور را برای خود و خانواده خود اخذ نمایند.
راه اندازی و هزینه های عملیاتی در فرانسه کمتر از ایالات متحده آمریکا، آلمان و ژاپن می باشد. علاوه بر این، اجاره فضای اداری در مرکز کسب و کار پاریس نیمی از هزینه همان فضا در غرب لندن است. فرانسه یک مقصد جذاب برای حرفه ای ها (پاریس در جهان رتبه یک مقصد برای کنفرانس کسب و کار را داراست)، برای دانش آموزان و دانشجویان سومین مقصد محبوب در جهان و برای گردشگران مقصد شماره یک در جهان است.
فرانسه رهبر اروپایی از نظر دولت الکترونیکی است و بر اساس سه معیار دارای رتبه چهارم جهانی است:
۱- خدمات ارائه شده توسط دولت
۲- زیرساخت ارتباطات از راه دور
۳- سطح جمعیت این کشور در آموزش و پرورش.
اگر شما در کشور فرانسه مغازه و تجارتی را خریداری نمایید، کشور فرانسه یک ویزای یک ساله برای شما صادرمی کند این ویزابه مدت ۵سال سالانه تمدید می شود و پس از گذشت ۵سال، اقامت ده ساله فرانسه را از طریق سرمایه گذاری دریافت می کنید. این اقامت تبدیل به اقامت دائم خواهد شد. سرمایه گذاری قوانین خاصی دارد که اگر وکیل شما آگاهی کامل از قوانین و شرایط مهاجرت به فرانسه را نداشته باشد با شکست رو به رو می شود.
یکی از بهترین راه های دریافت اقامت در کشور فرانسه و ساده ترین راه سرمایه گذاری در این کشور ثبت شرکت در فرانسه می باشد و شما میتوانید از طریق این کشور اقامت شنگن را هم به دست آورید و با دریافت اقامت در این کشور بدون داشتن ویزا شما میتوانید به کشورهای حوزه شنگن سفر داشته باشید. به منظور ثبت شرکت در فرانسه و دریافت اقامت در این کشور به سرمایه ای تقریبا معادل ۱۰۰ هزار یورو نیاز دارید.
براساس قانون فرانسه در صورتی که شخص در فرانسه به مدت پنج سال اقامت قانونی داشته باشد میتواند برای دریافت اقامت دایم این کشور اقدام کند و همچنین میتواند بعد از دریافت اقامت کشور فرانسه برای دریافت تابعیت (پاسپورت) این کشور نیز اقدام کنید.
ثبت شرکت در فرانسه نیازی به داشتن مدرک زبان برای شخص ندارد و همچنین محدودیت سنی نیز از این بابت وجود ندارد و همچنین زمانی که شما به اقامت دایم این کشور برسید می توانید از مزایای تحصیل رایگان نه تنها در فرانسه بلکه در سطح اتحادیه اروپا بهره مند شوید.
چنانچه تمایل دارید شعبه ای از شرکت خود را در کشوری اروپایی به ثبت برسانید امکان این وجود دارد که نمایندگی شرکت اصلی خود که در ایران وجود دارد را با کمترین هزینه ممکن و با راهی مطمئن به ثبت برسانید. یکی از مزایای ثبت شرکت در اروپا کم بودن پروسه زمانی آن نسبت به دیگر اقدامات این چنینی در سایر کشورها می باشد. همچنین کمتر بودن هزینه آن و ضمانت در به نتیجه رسیدن این مسیر به جهت تعلق آن به شرکت خودتان، مزیتی دیگر محسوب می شود. از مهمترین ویژگی های ثبت شرکت در اروپا تعلق ۱۰۰% آن به مالک خود یعنی شخص متقاضی می باشد؛ بنابراین احتیاجی نیست تا درصد بالایی از سود سهام شرکت خود را به یک فرد با تبعیت به عنوان مثال آلمانی یا فرانسوی اختصاص دهید.
گزارش کشوری فرانسه
تهیه کننده: سازمان توسعه تجارت ایران – دی ۱۳۹۵